Vučić u poslastičari Pelivan: Srbija je zemlja svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost

Bujanovac, Beograd, 20. avgust 2024.- Srbija je zemlja svih njenih građana bez obzira na nacionalnost, poručio je predsednik Vučić tokom posete beogradskoj poslastičari “Pelivan”, čiji su vlasnici prethodnih dana dobijali pretnje.

Vučić je naglasio da u srpskom društvu nema mesta pretnjama.

On je na Instagram nalogu #buducnostsrbijeav objavio snimak iz čuvene poslastičare uz objavu:

„Poslastičarnica ‘Pelivan’ deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije. Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka“, napisao je Vučić u objavi na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“ uz koju je postavio i snimak razgovora sa vlasnicima poslastičatnice.

Naglasio je da kao predsednik države želi da pošalje jasnu poruku da pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u srpskom društvu.

„Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost“, naveo je Vučić.

Dodao je da su nadležni organi preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi poslastičarnicu „Pelivan“ i obezbedili da se ovakvi incidenti ne ponove.

Još jedna poruka govora mržnje prema Albancima u Domu zdravlja Bujanovac

„Ovo je zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti“, zakuljučio je Vučić.

Podsetimo i da se u Bujanovcu, po drugi put za nedelju dana u Domu zdravlja pojavio preteći natpis pun govora mržnje prema Albancima, o čemu smo pisali.

Kako nezvanično saznajemo, nadležni intenzivno rade da rasvetljavanju ovog dela.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *