Sve možemo da biramo, samo dobavljača struje ne

Piše: Radoman Irić

Radoman Irić

Bujanovac, 21. avgust 2024. Da li ste doživeli da voljom izabranog lekara(!) sedam puta tokom jednog popodneva dolazite na pregled, a njega nema? Niste. Ako se pak desi, promenite lekara i rešili ste problem.

Da li ste doživeli da vas u marketu sedam puta vraćaju sa kase koja je neispravna i da tako izgubite tri-četiri sata? Nemoguće! Za svoje pare ići ćete do prve samoposluge.

Ali, Majkoviću, šta da radiš ako te iz Elektrodistribucije neuredno snabdevaju električnom energijom, pa za tri-četiri sata imaš čak sedam prekida u napajanju?

A na selu, kada nema struje, i život stane: nema vode, nema TV slike… a još ako je noć, onda su to šokantne filmske scene.

U nedelju veče meštani više Moravskih sela upravo su to doživeli, a nevreme je bilo malo veće nego kada kuče popiški banderu.

Stručnjake u vranjskoj Elektrodistribuciji nevreme i pljuskovi iznenade u sred leta, isto kao putare kada nas u januaru sneg zatrpa.

I jedni i drugi, to nije ništa novo, svoju „punu sezonu“ čekaju nespremni – bez elementarnih materijala za saniranje posledica nevremena.

Zato je danas udar groma u električni stub, za vranjske elektro distributere ispit na kojem padaju pet-šest puta.

A njima se može jer su moćan državni sistem, koji građani ne mogu da zamene poput lekara ili marketa.

Ako se pak pitate kako mi potrošači barem malo da im doskočimo, odgovor je – nikako, jer je nemoguće biti veći hohštapler od njih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *