Meštani Spančevca mesecima bez vode, mole za cisternu: Imamo bebu od 10 dana ovde

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. avgust 2024. (foto iz mahale Prisoje) – Delovi sela Spančevac kod Bujanovca dva meseca su bez vode za piće, javljaju meštani preko Javi Bujanovačkim. Desetak domaćinstava preživljava agoniju na ovim vrućinama i ja 25 dana pokušavam da obezbedim cisternu vode – potvrdila je našem portalu predsednica Mesne zajednice Spančevac Jelena Simić. Načelnik opštinskog štaba rekao je našem portalu da će cisterna danas biti u ovom selu.

Simićeva je naglasila da je u mahali Prisoje i beba od deset dana i da je apsolutno neophodno da nadležni u JP Komunalac i Štabu za vanredne situacije što pre reaguju.

-Vodu nemaju kuće u brdu, radi se sigurno o desetak domaćinstava. Navodno je bunar iz kojeg se ova domaćinstva snabdevaju presušio, zato je potrebna cisterna da se napuni bazen – kaže predsednica MZ.

Meštani koji su se javili našem portalu kažu da su pomoć tražili i od Komunalca i od Štaba, pa i od načelnika finansija u Opštini Bobana Pavlovića. Obećana im je cisterna za danas, kažu.

Ogorčeni meštani kažu: „Dva meseca nemamo vodu, svaki dan nema struje po nekoliko časova. I ranijih godina vode nije bilo po nedelju dana, pa dođe dan dva, pa ponovo nema, a ovo sad?! Od ponedeljka će krenuti i deca u školu, ni tamo nema vode, kako će oni?“.

Na pitanje Bujanovačkih o Spančevcu načelnik Štaba Ali Aslani rekao je da je upućen u sve i da očekuje da će danas cisterna JP Komunalac otići do sela.

Devastirano komunalno preduzeće u Bujanovcu ima samo jednu cisternu za vodu, saznajemo, a potrebe su ovih dana ogromne.

Vojska dovezla vodu staračkom domaćinstvu u Pretini




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *