Škola „B. Radičević“ dobila upotrebnu dozvolu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. avgust 2024. Posle više od dve i po godine radova na rekonstrukciji i selidbi đaka i nastavnika Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, potpuno renovirana škola dobila je upotrebnu dozvolu. Dokument koji defitivno znači da će „Brankovci“ 2. septembra na nastavu u svoju školu danas je direktorki Gordani Zlatković predao zamenik predsednika opštine Aleksandar Milošević.

Ovim je ispunjena njegova najava da će škola dobiti upotrebnu dozvolu pre početka školske godine, o čemu su Bujanovačke pisale.

Zamenik Milošević: „Brankovci“ 1. septembra u svojoj školi

-Sve što je bilo potrebno da mi iz lokalne samoprave uradimo kako bi se stvari ubrzale i škola konačno dobila upotrebnu dozvolu mi smo uradili, naravno nikako nauštrub svih propisanih standarda, posebno po pitanju bezbednosti dece i svih radnika škole – rekao je Milošević za Bujanovačke.

U školi se sprovode završne pripreme za početak školske godine, kaže direktorka Zlatković.

-Privodimo kraju pripreme, ne mogu da kažem da je sve gotovo, ali radimo na tome i bićemo spremni do 2. septembra. Objekat je nov, uslovi su sjajni, na zadovoljstvo đaka, radnika škole, roditelja – rekla je direktorka.

Na obećani novi školski inventar ipak će morati da se sačeka.

Posle pisanja Bujanovačkih pitanje školskih klupa za „Brankovce“ u Skupštini i Vladi Srbije

-To je na čekanju i nadam se da ćemo dobiti pozitivan odgovor na naš zahtev. Krećemo sa našim starim školskim klupama, nešto ćemo pozajmiti, u svakom slučaju učionice će biti adekvatno opremljene – dodala je direktorka.

Škola se renovirala od januara 2022. godine kada su đaci i nastavnici preseljeni u druge škole gde se nastava odvijala sa časovima skraćenim na 30 minuta.

Rok za drugu fazu rekonstrukcije (fiskulturna sala, parterno uređene) istekao je u aprilu ove godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *