SO Bujanovac: Oglasio se i Nagip Arifi, kritikovao postavljanje sina Saše Arsića za pomoćnika predsednika

Bujanovac, 29. avgust 2024. – Na sednici SO oglasio se i Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac u ukupno 4 mandata, poslednji od 2020-2024, kada je bio na čelu svealbanske koalicije.

Arfi je najpre kritikovao Stojanču Arsića i njegovog sina Sašu, koji su sada deo vladajuće koalicije, a na izborima su učestvovali na dve različite liste.

„Jedan odbornik nije svestan šta govori dok kritikuje listu projekta u infrastrukturi, jer prošla vlast nikoga nije diskriminisala. Njemu je tu u Skupštini otac, a sina je zaposlio kao pomoćnika predsednika opštine. Jel dolazi na posao, trebalo bi?! Na birou ima bar 50 nezaposlenih stručnih ljudi“, rekao je Arifi.

Kako je dodao, „mi nemamo problem sa Srbima u Bujanovcu, već sa državom koja diskriminiše Albance“.

Rekao je i da je ostavio opštinski budžet u dobrom stanju.

„Kada sam predao dužnost na računu opštine bilo je 119 miliona dinara. Tačno je da je bilo problema, a evo zašto – 9 godina nije povećan republički transfer i iznosi 32 miliona mesečno, a istovremeno plate su povećavane. Zbog toga smo morali da deo novca obezbeđujemo iz sopstvenih sredstava. Mi tražimo sredstva od države iz budžetske rezerve, koja se dele svake godine, i Bujanovcu se dodeli samo 15 miliona dinara, a na primer Trgovištu 50 miliona“, kaže Arifi.

Stojanča Arsić je odgovorio da je on odbornik sa liste „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“, a da je Saša Arsić odbornik zahvaljujući glasovima koje je dobila lista „Promene sad“.

Sednica SO Bujanovac u četvrtak: Biraju se novi direktori, menjaju nadzorni i upravni odbori




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *