Topolka je u životu prošla pakao, a sada sa ćerkom živi u planini zaboravljena od svih! Pomozimo joj (FOTO)

Bujanovac, Bosilegrad, 2. septembar 2024. – Humanitarna organizacija „Veritas“ pokrenula je akciju sakupljanja pomoći za porodicu koja živi u nehumanim uslovima u planinskom delu prema granici sa Bugarskom, u društvu divljih životinja. Bujanovačke prenose apel ove organizacije:

Topolka Stamenov (40) je rođena u selu Tlmino u veoma siromašnoj porodici, koja je imala sedmoro dece.

Zbog teških uslova života, roditelji su bili prisiljeni da svoju decu, uključujući Topolku, daju na usvajanje. Topolka je kao malo dete stigla u selo Ribarci, gde je pronašla novi dom.

Novi život u selu Ribarci bio je težak i ispunjen izazovima. Usvojena majka je preminula dok je Topolka bila još mlada, a sa samo 15 godina, bila je prisiljena da se uda za 20 godina starijeg muškarca. Ovaj brak, umesto da donese sigurnost i sreću, pretvorio je njen mladi još uvek dečiji život u pravi pakao, rodila je četvoro dece, bila tučena, mučena, prebijana do krvi.

Topolkina sudbina bila je ispunjena patnjom i borbom, a njen put je bio težak. I pored svih teškoća, ona je predstavljala snagu i izdržljivost, pokazujući da uprkos nemogućim okolnostima, postoji nepopustiv duh koji se ne predaje, pobegla je od nasilnika i vratila se u kuću kod svog oca koji ju je usvojio

Kuća sa zemljanim podovima, zidovi stari i vonjavi, bez kupatila i tekuće vode do koje dolaze kolicima hodajući 2 kilometra svakodnevno do izvora.

Uslovi u kojima žive ona, njena ćerka (13) i otac (74) su strašni, moramo im pomoći i promeniti im život

Pomozite:

Dinarski racun

170-30057681000-14

Devizni racun

(IBAN)RS35170003005768100305

SWIFT:BACXRSBG

PayPal:sgvdinj@gmail.com

Primalac HO Verittas

Svrha uplate pomoc Topolki

Molimo Vas pomozite, NAŠE MALO JE NEKOM PUNO.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *