Građani traže nastavak akcije čišćenja Bujanovca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. septembar 2024. Na potezu kod nekadašnje benzinske pumpe u centru Bujanovca, koji građani sada koriste kao parking i pijacu, ponovo se stvara deponija, o čemu svedoče fotografije naših čitalaca. Komunalni inspektor Ibro Idić kaže za naš portal da to mesto nije u njihovoj nadležnosti, ali će dati sve od sebe da i to srede i apeluje na građane da se dozovu pameti i ne bacaju smeće van mesta predviđenog za to.

-Već je čišćen taj deo na inicijativu inspekcije. To je privatna svojina i mi nismo nadležni za taj prostor. Bezbroj puta smo apelovali na građane da ne bacaju smeće, kao i da prijave onog ko baca. Moraju da budu razumniji, jer mi jesmo počeli akciju čišćenja, ali nemamo čarobni štapić da odjednom sve rešimo – kaže za naš portal Idić.

Dodao je da su trenutno najveći problem pokvareni kamioni komunalnog preduzeća.

-Mi hoćemo, ali ne možemo sve odjednom. Probaćemo da u toku nedelje očistimo i taj deo kod pumpe, ali ne mogu ništa da obećam – kaže Idić.

Podsetimo, pre pet dana Komunalna inspekcija i JP „Komunalac“ počeli su da uklanjaju divlja smetlišta u Bujanovcu, počev od smetlišta kod Doma zdravlja, u Beogradskoj ulici, kod gradskog parka i kod Motela, te su tom prilikom apelovali na građane da daju svoj doprinos u očuvanju čistoće u gradu.

Očistimo Bujanovac! Uklanjaju se i deponije kod Motela




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *