Predlog zakona o saobraćaju: Veće novčane kazne i trajno oduzimanje vozila

Bujanovac, 13. septembar 2024. Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da se nađe na javnoj raspravi do kraja godine, predviđa veće novčane kazne za brojne saobraćajne prekršaje i opciju trajnog oduzimanja vozila.

„Možda najveća promena koja je predviđena u nacrtu novog Zakona biće znatno više kazne za saobraćajne prekršaje, jer je inflacija pojela i obesmislila sadašnje“, prenosi N1.

Aktuelni Zakon o bezbednosti saobraćaja predviđa opciju privremenog oduzimanja vozila, a po rečima pomoćnika direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Mirka Kokovića u novom zakonu će se naći odredba o trajnom oduzimanju.

„Privremeno oduzimanje može da traje dve godine. I tu se plaća ležarina. Bitno je da smo ušli u taj proces jer to je nešto što postoji u Evropi, a tamo primenjuju i trajno oduzimanje. Tako da verujem da ćemo mi prepisati taj model“, rekao je Koković.

Akcija se nastavlja, policija u Pčinjskom okrugu oduzela dva vozila

Radna grupa koja piše novi predlog zakona razmatra i opciju trajne zabrane upravljanja vozilom određene kategorije.

Biće uvedene i odredbe koje se odnose na električne bicikle, koji su trenutno nevidljivi za zakon, a koje će regulisati gde i pod kojim uslovima ljudi mogu da ih koriste.




One thought on “Predlog zakona o saobraćaju: Veće novčane kazne i trajno oduzimanje vozila

  1. Slavko Jovanović

    Kakva, bre, inflacija?? Kako inflacija može da obesmisli sadašnje kazne, kada naš Predsednik tvrdi da inflacije nema!?! Zar to neko hoće da kaže da Predsednik ne govori istinu, tj. da laže???

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *