Komentar: Veseli se, bre, serBski rode

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2024. (Foto MOD/ilustracija)- Kad se vojska na Kosovo vrati je film koji nećeš gledati srBski rode, ali veseli se, vraća ti se vojska u kasarne. Ne da napada, kaže vrhovni komandant, nego da te brani, ne pitaj od koga, neprijatelja je i-ha-haj. Kupovaćemo i još naoružanja, pravićemo, stvaraćemo, veseli se bre rode.

-Pa veselim se – odgovara rod.

Egzaltacija zbog parafa vrhovnog na saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka od čak dva i po meseca, sveprisutna je među srpskim življem, tradicionalno većinski rodoljubno nastrojenim. Manjina, nerodoljubiva po naprednim svetonazorima, ionako je, u skladu sa istim, domaćoizdajnička i stranoplaćenička, pa nas za njih bole brige.

Posle istorijskog parafa slučajno turenog u vreme dok se u južnoj pokrajini gube poslednji fragmenti državnosti srpske i nemešanja naročitog države srpske u kosovsku stvar, Vlada će munjevito reagovati i ostaće da se pro forme Skupština izjasni, dakle, to vam je završeno. Veseli se bre rode srBski.

Pokreću se procedure za obavezno služenje vojnog roka

Jer jaka vojska znači jaka država, jel te, pogledajte Švajcarsku. Zapravo, bolje gledajte Severnu Koreju. Kako se oni brane, bogte, od svega zdravorazumskog – jaka vojska jaka država.

Književnik Mirko Kovač govorio je da je Gete (Johan) govorio da najgore zemlje imaju najbolje rodoljube.

Rodoljubivom narodu serBskome dakako je važan i socijalni aspekt, ako ne i najvažniji. Teza je da će vojska od kljakave nam zabludele omladine napraviti ljude, autentične srBske patriote, kadre stići i uteći. Nema sumnje u to. Samo da kljakavi ne uteknu pre nego odsluže dug otadžbini. Njihova ushićenost svim blagodetima koje će im 75 dana vojske doneti tek treba da im se saopšti u direktnom prenosu.




6 thoughts on “Komentar: Veseli se, bre, serBski rode

  1. Рашо

    Важно је испљувати државу и народ, сваки догађај је „добар“ повод за злонамерне. Како каже стара изрека „Чега се паметан стиди …“! И узгред, покушајте да научите да држава = народ и тренутна власт нису исто! Користиће вам то у животу у разним приликама!

    Reply
  2. Jasmina

    Kakvi su nam susedi ne zna se sa koje strane će nagrnuti. Kao što su već radili mnogo puta ranije. Tako kao što pesma kaže veseli se SRPSKI RODE.😉

    Reply
  3. Aleksandar

    DISCIPLINA TO JE PRVO. KO DOBIJE NAREĐENJE, ZNA SE. ŠTA VAŽI ZA VOJNIKA VAŽI I ZA STAREŠINE. ŠTA STE SVI ODMAH POČELI DA KMEČITE ZBOG 75 DANA. IMATE IZBOR, NA ZAPAD PA RMBAČITE DOK VAS DRŽAVA NE POMILUJE. MIRNO.

    Reply
    1. Zaza

      naš vođa kaže da do 27 treba da izvezemo radnu snagu a do 28 uvezemo iz azije. Izgleda da malo kasnimo pa da ubrza proces.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *