Shqipe, Marija i Manuela pobednice konkursa na temu tradicije Bujanovca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 17. septembar 2024. -Marija Arsić, Shqipe Misimii i Manuela Avduli osvojile su prva mesta po broju fejsbuk lajkova na konkursu „Budi deo porodičnog nasleđa tradicije Bujanovca“ Udruženja građana za promociju i zaštitu kulturnih dobara „Adet“ iz Bujanovca. Drugo i treće mesto odabrala je stručna komisija. Svečano otvaranje izložbe porodičnog nasleđa Bujanovca, na kojoj će biti izloženi svi radovi, biće u ponedeljak (23. septembar) u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, od 19 časova.

Nagradni konkurs otvoren je u okviru projekta „Porodično nasleđe Srba, Albanaca i Roma  – izvor tradicije Bujanovca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Za sve tri nacionalnosti dodeljene će biti po tri novčane nagrade i to za 1. mesto u iznosu od 20.000 dinara, za 2. mesto u iznosu od 15.000 dinara i za 3. mesto u iznosu od 10.000 dinara.

Adet: Prikažite tradiciju Bujanovca (foto)

Tročlani žiri činili su Milan Jovanović, Kenan Rašitović i Blerim Iseni.

U kategoriji srpskog porodičnog nasleđa drugo mesto osvojio je Zoran Veličković, a treće Jovana Arsić. Za albansko porodično nasleđe drugoplasirana je Erza Ali shani, a trećeplasirana Valentina Maliqi. Kada je romsko porodično nasleđe u pitanju drugo mesto pripalo je Turkijani Demirović, a treće Albinu Demiroviću.

-U ime udruženja građana „Adet“ čestitam svim nagrađenim takmičarima. Želim da izrazim veliku zahvalnost svima koji su dali doprinos ovom takmičenju, koje je bilo mnogo više od toga. Narednih dana svi zainteresovani stanovnici opštine Bujanovac moći će da prilože svoje predmete koji će biti deo postavke izložbe porodičnog nasleđa Bujanovca, nezavisno od učešća u takmičenju. Vreme je da Bujanovac dobije svoju galeriju porodičnog kulturnog nasleđa – poručuje predsednica udruženja Anđela Dukadinović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *