Načelnik Opštinske uprave novi, načelnici odeljenja i dalje iz bivše vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. septembar 2024. Potpuna smena vlasti u Opštini Bujanovac biće izvršena tek kada nova vladajuća većina postavi svoje kadrove na načelnička mesta u Opštinskoj upravi. Kada će se to desiti ne zna ni novi načelnik Opštinske uprave Selami Mustafa.

On je imenovan pre mesec dana i od tada šefuje načelnicima koje je postavila bivša vlast.

Selami Mustafa i zvanično novi načelnik Opštinske uprave Bujanovac

Mustafa je u sredu rekao Bujanovačkim da je za promenu načelnika neophodna i izmena sistematizacije radnih mesta. Na pitanje kada će to biti završeno nije mogao da odgovori. Izmenjenu sistematizaciju treba da odobri Opštinsko veće. 

Inače, radi se o devet načelničkih pozicija. Stranke koje su sada u vlasti nisu izlazile u javnost sa svojim kandidatima za opštinske resore.

Jedino je sigurno da će Boban Pavlović ostati načelnik Odeljenja za finansije, koje vodi od 2010. godine. Od tada se vlast menjala četiri puta, ali je Pavlović zadržavao funkciju. On je na junskim izborima dobio odbornički mandat na listi „Aleksandar Vučić-Bujanovac sutra“, ali je već podneo ostavku.

Po nezvaničnim informacijama, funkciju će zadržati i Fazila Azemović, jedna od najbližih saradnica bivšeg predsednika opštine Nagipa Arifija. Ona vodi Odeljenje za investicije i razvoj.

Po koalicionim sporazumu, koaliciji oko SNS  pripadaju mesto zamenika načelnika Opštinske uprave, kao i odeljenja finansija, lokalnog ekonomskog razvoja i kulture, informisanja i sporta (novo odeljenje).

GG dr Dejana Stojanovića dobila je načelnička mesta u Lokalnoj poreskoj administraciji, privredi i poljoprivredi, kao i mesto šefa prevodilačke službe.

Kako nam je rečeno u romskoj SPP, članici vladajuće koalicije, kadar ove stranke vodiće Odeljenje za inspekcijske poslove. Načelnik odeljenja, dodali su, neće biti Ibro Idić.

Ostale pozicije pripadaju albanskom Frontu za promene.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *