SO Bujanovac: Usvojen Zaključak o osudi govora mržnje, opozicija protiv

Bujanovac, 19. septembar 2024. – Većina u SO Bujanovac usvojila je Zaključak o osudi govora mržnje, javlja reporter Bujanovačkih, gde možete pratiti tok sednice koja je u toku.

Svi predlozi opozicionih odbornika su odbijeni. Oni su predlagali da se ovakav predlog povuče sa dnevnog reda, a da šefovi svih odborničkih grupa dogovore novi tekst zaključka.

Tekst zaključka

Enver Ramadani iz PDD je rekao da je ovakva osuda govora mržnje neprihvatljiva za njegovu stranku jer se uopšte ne spominju grafiti „Smrt Šiptarima“, koji su i bili povod da PDD predloži da skupština osudi govor mržnje u Bujanovcu.

-Gde je naš tekst, zašto uopšte niste doneli naš predlog. Ko je ovo pisao? Nema nijedne reči iz našeg teksta. Ništa sa ovim ne postižete-kritikovao je Ramadani.

Njegov partijski saborac Rahim Salihi, koji je najavio ovakav stav opozicije, naglasio je da se u predlogu većine spominje i „agresija“.

Rahim Salihi, odbornik PDD: Opozicija neće glasati za predloženu osudu govora mržnje

-Kakva agresija? Agresija znači oružani napad jedne države na drugu. Jel ovo najava nečega, da li vi nešto znate, uz to je i zastrašivanje građana opštine Bujanovac – istakao je Salihi.

Protiv su glasali odbornici PDD, PDP i Arifijeve Demokratske partije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *