Biciklisti iz Bujanovca vozili do Ulcinja, tamo ih dočekao Pajaziti

Bujanovac, Ulcinj, 23. septembar 2024. – Grupa biciklista iz Bujanovca iz ekipe „Lugina bike“ tokom vikenda stigla je u Ulcinj posle preko 400 kilometra i nekoliko dana vožnje, gde ih je dočekao predsednik bujanovačke opštine Arber Pajaziti. Ovaj sportski poduhvat deo je saradnje Bujanovca i Ulcinja, a Bujanovac su predstavljale i mlađe kategorije FK Ternoci.

„Imao sam čast da u Ulcinju dočekam grupu biciklista iz Bujanovca, koji su prevalili dug i mukotrpan put da bi stigli do našeg primorskog grada. Ova sportska i kulturna inicijativa odličan je primer saradnje i povezanosti između naša dva grada i izgradnje komunikacijskih mostova kroz zajedničke aktivnosti“, objavio je Pajaziti.
Dodao je da su biciklisti pred sobom imali veliki izazov sastavljen od vožnje teškim, planinskim predelima, ali i kroz važna istorijska mesta i gradove.
„Svaki kilometar je bio dokaz njihove posvećenosti i energije da stignu do obale Ulcinja“, zaključio je Pajaziti.
Podsetimo, sličan uspeh pre šest godina ostvarili su biciklisti iz Bujanovca Slaviša Jović, Dalibor Nakić i Jovica Kostić, koji su za desetak dana prevalili preko 1000 kilometara i na dva točka stigli preko Albanije do Dubrovnika, da bi se naredne 2019. otisnuli do Krfa.
Bujanovac i Ulcinj nekoliko godina sarađuju, posebno od kada je Bujanovac postao 2021, odlukom lokalnog parlamenta, jedan od gradova Zajednice albanskih opština, koju još čine Priština, Peć, Prizren, Uroševac, Đakovica,Tirana, Đirokastra, Tetovo, Čair, Gostivar, Tuzi i Preševo.



One thought on “Biciklisti iz Bujanovca vozili do Ulcinja, tamo ih dočekao Pajaziti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *