Ljiljančani traže asfalt, iz Opštine odgovaraju: Posle rebalansa budžeta

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 23. septembar 2024. Meštani sela Ljiljanca kod Bujnaovca nezadovoljni su što je asfaltiranje jedne ulice u ovom selu stopirano i pitaju preko našeg portala kada će radovi biti nastavljeni. Zamenik predsednika opštine Bujanovac Aleksandar Milošević odgovara da će se asfaltiranje nastaviti nakon rebalansa budžeta.

-Ulica duga 250 metara je počela da se radi pre 4 meseca i još uvek nije završena. U opštini su nam rekli da su prebacili novac, a u firmi Saba Belča kažu da nisu – pišu meštani Ljiljanca preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Aleksandar Milošević kaže za Bujanovačke da novac uopšte nije prebačen.

-Novac nije prebačen. Dve su ulice u pitanju, za jednu nisu bili rešeni imovinski odnosi, a druga se finansira iz opštinskog budžeta. Ta ulica je nasipana i spremna za asfaltiranje, ali onog dana kada su stopirani svi radovi, stopirano je i u Ljiljancu.. Dozvolili smo da se radi samo ono što je iz budžeta Koordinacionog tela, kao što je bio slučaj sa ulicom Slobodana Penezića u Bujanovcu i još nekim ulicama u Klinovcu i Krševici. Sve ostalo je stopirano – objašnjava Milošević.

Odluka o zaustavljanju radova doneta je na sednici Opštinskog veća u avgustu. -Finansijska situacija u Opštini uopšte nije dobra – rekao je tada predsednik opštine Arber Pajaziti, te je zbog toga odlučeno da se obustave svi radovi po projektima na period od mesec dana.

Prva sednica Opštinskog veća: Obustava svih radova zbog loše finansijske situacije

Na pitanje kada će se nastaviti sa realizacijom projekata, zamenik predsednika opštine Milošević rekkao je da se čeka rebalans budžeta.

-Posle rebalansa ćemo videti šta i kako. To mora da se radi, jer su za te ulice završene i javne nabavke. Posle rebalansa će se raditi jedno po jedno – kaže Milošević.

Očekuje se revizija opštinskog budžeta, Pajaziti optužio bivšu vlast za nemamensko trošenje u izbornoj godini




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *