Opštinski Savet: Bezbednost dece u saobraćaju prioritet

Bujanovac, 26. seprembar 2024. Bujanovački opštinski Savet za bezbednost u saobraćaju dobiće 5 miliona dinara, koje će iskoristiti za podizanje nivoa bezbednosti, pre svega dece. Najveći deo sredstava, koja dobijaju od Agencije za bezbednost u saobraćaju, biće usmeren na obezbeđivanje zone škola, postavljanje nove signalizacije, ležećih policajaca, stubića i svega što je potrebno kako bi se nivo bezbednosti dece podigao.

Mitat Ajdari

Cilj je da do 2030. godine bude nula poginulih i povređenih u saobraćaju, prevashodno dece i zato ćemo najpre analizirati bezbednost saobraćaja na državnim putevima kroz naselja, a onda i videti zone kojih škola nisu obezbeđene na adekvatan način – kaže za naš portal predsednik Saveta Mitat Ajdari.

Pored ovoga, u projektnom planu je i dodatna signalizacija na državim putevima, kao što su putevi prema selima Klenike, Breznica, Biljača, Končulj.

Bahati vozači oko škole parkiranjem ugrožavaju decu

Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja pešaka koji se kreću kolovozom u noćnim uslovima, zatim biciklista u pogledu zaštitne opreme, kao i obrazovanje mladih za bezbedno učešće u saobraćaju takođe su deo ovog projekta – dodaje saobraćajni inženjer Ajdari.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *