Vučić: Uskoro dolazim u Bujanovac

Bujanovac, 1. oktobar 2024. (foto arhiva) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da pažljivo sluša sve primedbe iz Preševa i Bujanovca i najavio da će uskoro posetiti ove dve opštine.

Vučić je na pitanje o dva protesta, u avgustu i septembru, dela Albanaca u Preševu i Bujanovcu, ponovio da je reč „o demonstracijama koje se tiču gubitka vlasti „prokurtijsvskin snaga (kosovskog premijera Albina Kurtija), u Bujanovcu, naročito“, prenosi Beta.

Vučić: Albance niko ne tuče i ne maltretira, protestuju Kurtijeve snage zbog gubitka vlasti u Bujanovcu

Kako je naveo, onima koji protestuju se ne sviđaju Albanci koji su u Bujanovcu sa Srbima na vlasti.

Protest Albanaca u Preševu, transparenti na državnim institucijama i zahtev da se vrati sud

-To je demokratsko pitanje i nemamo problem, kod nas je demokratija za razliku od situacije u Prištini dozvoljena, kod nas je normalno da neko demonstrira i nemamo problem kad Albanci demonstriraju –  rekao je Vučić u Ženevi.

Napomenuo je, u odgovoru albanskom novinaru, da pažljivo sluša sve njihove primedbe, te da smatra da je najvažnije da neki od velikih investitora dođe u Bujanovac, ali i u Preševo.

Podsetio je da je bio u Preševu (pre više godina) i da je tad otvorio porodilište, te da je boravio nekoliko puta u Bujanovcu i da je radio na tome da jednako budu asfaltirana i srpska i albanska sela.

-Uskoro ćemo da obnovimo jednu školu i mnogo novca da uložimo u jednom od albanskih sela, nastavićemo da ulažemo novac i da pomažemo narodu koji dole živi i da nastavimo zajednički život – rekao je Vučić.




2 thoughts on “Vučić: Uskoro dolazim u Bujanovac

  1. šaban

    Živ mi bio Gospon Predsedniče, voleo bih da dodješ i da vidiš naš Bujanovac, ode nam omladina sve i srpska deca i naša albanska nema se poso, kad budete krenali gledaj kuće u prozori sve roletne spuštene nema narod. Ako možete dodjite uvek dobro došao na Jug, toj što pričaju da smo diskriminirani toj lažu ja imam skoro 82 godine života, nikad se posvadjo sa komšiju nisam medjim se u njivo sa srbina i na slavu mu idem i dolazi mi u kuću. Pozdrav i želim mir u državu. Šaban.

    Reply
  2. radovan i milorad i verni navijači bsk

    Živeo Gospodine Predsedniče!!! Nadamo se da ćete posetiti naš Fudbalski klub BSK i pomoći u renoviraju stadiona. Dobro nam došo dušo mila!!! Volimo Srbiju i svoj multietnički Bujanovac. 🇷🇸🤗

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *