Ponovo dobar odziv Bujanovčana na preventivne preglede

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. oktobar 2024. Na besplatne internističke i opšte preventivne preglede, koji su u nedelju obavljani u bujanovačkom Domu zdravlja javilo se više od stotinu građana, a jedan je upućen na dalje lečenje. Istog dana vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je 18 Bujanovčana.

-Urađeno je 35 opštih preventivnih pregleda, 29 kardioloških internističkih pregleda, od kojih je jedan slučaj upućen na dalje lečenje, i uzeto je 48 uzoraka za laboratorijsku dijagnostiku. Vakcinu protiv gripa primilo je 18 lica – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

Vakcinacija protiv gripa je danas zvanično počela, a svi koji žele da prime vakcinu trebalo bi da se jave svom izabranom lekaru.

-U ustanovu je pristiglo 1.100 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa, koliko smo otprilike dali i prošle godine. Vakcinacija ide preko izabranih lekara, jer oni imaju najbolji uvid u pacijente. Preporuka je da vakcinu dobiju sugrađani stariji od 65 godina, trudnice, svi hronični pacijenti i svi oni koji su na bilo koji način imunokompromitovani – objašnjava dr Pavlović.

Vakcinacija će se raditi radnim danima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *