Budžet je bio dobar, ali Vlada Srbije nije: Bivši predsednik Arifi o rebalansu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. oktobar 2024. Bivši predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, sada opozicioni odbornik, negirao je navode aktuelne vlasti da je budžet za 2024. bio nerealan i prenapumpan, optužujući Vladu Srbije da nije ispunila svoje obaveze, javlja reporter Bujanovačkih sa sednice SO na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta.

„Vlada Srbije ne drži svoju reč“, naglasio je Arifi za skupštinskom govornicom kritikujući predlog rebalansa budžeta.

On je istakao da za sve projekte u budžetu donetom od strane prethodne vlasti postoje dokumenta i garancije nadležnih ministarstava iz kojih je trebalo da stigne novac.

-Za tih 530 miliona koje skidate imamo garancije koje sam predao novom predsedniku opštine. Matematika je prosta, pustite rekla-kazala, naš budžet nije bio prenapumpan, već Vlada Srbije ne drži svoju reč – naglasio je Arifi.

Kako kaže, pre mesec dana je ministar za javna ulaganja Darko Glišić posetio Bujanovac, obećao sve i svašta, a para iz njegovog ministarstva nema.

Po Arifijevim rečima, prethodna vlast je uštedela 40 miliona dinara samo na javne nabavke.

-Vi sada skidate i subvencije za preduzetnike, poljoprivredu i ostala davanja građanima, a povećavate troškove za Skupštinu, Komunalac. Verujem da uopšte niste svesni kakvo vam je stanje u budžetu – rekao je on.

Bujanovačke su ranije danas javile da se sve tri opozicione stranke u SO Bujanovac izjasnile protiv predloga rebalansa budžeta koji je na dnevnom redu današnjeg zasedanja.

Već smo pisali i da je rebalansom predviđeno umanjenje budžeta za 550 miliona dinara, što je oko 25 odsto.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *