Deca sa planete Balti, poučna priča o toleranciji (Video & Foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 8. oktobar 2024. Učenici osnovnih škola „Naim Frašeri“ iz Bujanovca i „Vuk Karadžić“ iz Levosoja današnji su gosti Biblioteke „14. novembar“ gde su, u okviru Dečije nedelje, kroz zanimljivu radionicu sticali nova znanja o međusobnom razumevanju i toleranciji.

-Deca su prvo igrala igru „nastavi priču“, koja je imala za cilj da vidimo koliko se međusobno razumeju, a zatim su slušala priču „Deca sa planete Balti“, koja ih je naučila da nismo svi isti i da treba poštovati različitost. Oni su, odgovarajuću na pitanja po čemu se mi razlikujemo od dece iz Japana, Kine, Afrike, Amerike i slično, sama došla do zaključka da su tolerancija i ljubav koren svakog dobrog odnosa – kaže za Bujanovačke direktorka biblioteke Jelena Simić, koja se posebno zahvalila direktoru OŠ „Naim Frašeri“ Dželjai Mustafi.

Poruke ljubavi, drugarstva i tolerancije na otvaranju Dečije nedelje u Bujanovcu (VIDEO & FOTO)

Podsetimo, obeležavanje Dečije nedelje, pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“ počelo je u ponedeljak je u biblioteci „14. novembar“ u Bujanovcu i trajaće do petka (11. oktobar).

U ponedeljak su u kreativnim radionicama učestvovali učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Muharem Kadriu“, a u sredu dolaze srednjoškolci iz škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“. Petak će biti posvećen deci iz vrtića.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *