Pajaziti bivšoj vlasti: Od vas smo nasledili obaveze od 82 miliona dinara, a manje od dva miliona u kasi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. oktobar 2024. Nakon višesatne rasprave vladajuća većina u bujanovačkoj skupštini usvojila je rebalans kojim se budžet umanjuje za 550 miliona dinara. „Vi nas optužujete da za 2 meseca koliko smo na vlasti nismo uradili ono što vi niste za 20 godina koliko dugo ste vodili opštinu“, rekao je predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti predstavnicima bivše vlasti tokom rasprave o rebalansu.

Govoreći o opštinskim finansijama i kakvu je situaciju zatekla nova vlast, Pajaziti je rekao da je krajem jula kada je stupio na dužnost predsednika na računu opštine bilo 1,8 miliona dinara, a obaveze su iznosile čak 82 miliona.

Budžet je bio dobar, ali Vlada Srbije nije: Bivši predsednik Arifi o rebalansu

-Preporuka Ministarstva finansija je bila da budžet, koji ste vi doneli, umanjimo za 700 miliona, a mi smo se odlučili za smanjenje od oko 500 miliona i to, naglašavam, povlačimo projekte za koje nisu sprovedene javne nabavke, za koje novac nije stigao iz drugih izvora, za koje smo vam i rekli da ne treba da budu u budžetu, ali ste ih vi ipak ubacili da biste se hvalili rekordnim budžetom u izbornoj godini – rekao je Pajaziti.

Opozicija tvrdi da rebalans ugrožava Albance, traže povlačenje sa dnevnog reda

Na kritike opozicionih odbornika što se smanjuju iznosi subvencija za preduzetnike, poljoprivrednike, sportske klubove i druge Pajaziti je odgovorio da će nova vlast davati više od svih prethodnih kada bude radila po svom budžetu.

-Ako ste se toliko brinuli za preduzetnike i poljoprivrednike što im niste isplatili subvencije dok ste bili na vlasti,  a niste zato što ste bili zauzeti kampanjom, asflatiranjem gde treba i ne treba. Asfaltirali ste i na privatnim posedima pa sada građani tuže Opštinu – rekao je Pajaziti.

Opozicija (PDD, DP, PDP) najpre je tražila da se rebalans i sve tačke povezane sa ovom povuku sa dnevnog reda, a potom da se iznosi za subvencije preuzetnicima, poljoprivrednicima i sva ostala davanja iz opštinske kase vrate na one iz prvobitnog budžeta. Sve predloge vladajuća većina je odbila.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *