I „Svetosavci“ o bezbednom korišćenju interneta

Bujanovac, 11. oktobar 2024. Predavanje i radionica na temu „Bezbednost na internetu“ održana je u petak u Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, kao završna aktivnost u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

-Predavanje je bilo namenjeno svim učenicima i zaposlenima u našoj školi, a cilj nam je zaštititi učenike od neprimerenih sadržaja, negativnih efekata korišćenja interneta i podići nivo svesti i znanja o tome na koji način virtualna stvarnost utiče na decu i dokle smeju da se upuštaju u digitalni svet, da to bude bezbedno i bez posledica – kaže jedan od predavača, profesor srpskog jezika Aleksandar Nikolić.

Internet je, dodaje on, prepoznat kao bogati izvor informacija i mogućnosti za učenje, zabavu, druženje i surfovanje.

-Mnogo je dobrih strana interneta i zaista je današnji način života, brzina i tempo svakog od nas,  pa i sam rad u mnogim profesijama, nezamisliv bez interneta. Međutim, korišćenje interneta mora biti bezbedno i dobro promišljeno, kako bi se izbegle neprijatne situacije i mnoge opasnosti, neprimereni sadrzaji i slično – kaže pedagogica u ovoj školi Snežana Mišić, koja je sa Nikolićem vodila radionicu.

Današnje predavanje i radionica su, kako kažu, bili usmereni na bezbedno korišćenje interneta tj. surfovanje, kako to učenici nazivaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *