MUP otvara konkurs za nove policajce i u Bujanovcu

Bujanovac, 17. oktobar 2024. (foto arhiva) – U Policijsku upravu Vranje, pod kojom je i Bujanovac, biće primljena 44 nova policajca. Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je konkurs za upis polaznika na obuku.

Kako se navodi u konkursu, za područje PU Vranje predviđeno je 15 policajaca, 12 saobraćajnih i 17 graničnih policajaca.

Inače, ukupno se traži 1.500 polaznika za područje cele Srbije, a svi će biti obučavani u Sremskoj Kamenici.

Po završetku obuke oni će biti raspoređeni u više policijskih uprava širom Srbije, uključujući Beograd, Bor, Zrenjanin, Pančevo, Sombor, Suboticu i Sremsku Mitrovicu.

 Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije ili oni koji imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana pre podnošenja prijave, bez prekida. Polaznici ne smeju da imaju manje od 18, ni više od 30 godina.

Prijava na konkurs podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta, u roku od 20 dana od današnjeg dana, 17. oktobra. Konkurs možete videti OVDE.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku stiče mogućnost zaposlenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uz uslov da najmanje pet godina ostane na radu u MUP ili da nadoknadi troškove stručnog osposobljavanja.

Polaznicima su u toku osnovne policijske obuke obezbeđeni smeštaj i hrana, kao i oprema za realizaciju nastavnih sadržaja.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *