Anđela iz Klenika prva na takmičenju dece pevača „Minja Subota“

Piše: I. Jovanović

Bujanvac, 18. oktobar 2024. – Anđela Kuzmanović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Bora Stanković“ u selu Klenike kod Bujanovca osvojila je prvo mesto na Okružnom takmičenju „Minja Subota“, održanom u četvrtak u Vranjskoj Banji.

-Anđela se takmičila u četvrtoj kategoriji i sa osvojenih 94 od 100 poena osvojila je prvo mesto, ali je ostala bez plasmana na Republičko takmičenje jer deli prvo mesto sa učenicom iz V. Hana koja je dobila više poena – kaže za Bujanovačke koordinator takmičenja za Pčinjski okrug i nastavnik muzičke kulture u OŠ „Bora Stanković“, Milan Simonović.

Reč je o takmičenju dece pevača, koje se organizuje treću godinu zaredom, ali drugu godinu sa koordinatorima iz svih delova Srbije.

-Deca pevaju dečije pesme, jednu po izboru, a drugu neku od pesama Minje Subote. Takmiče se u nultoj kategoriji koju čine predškolci i u još 4 kategorije, od kojih prvu čine učenici prvog i drugor razreda, drugu učenici trećeg i četvrtog, treću petog i šestog i četvrtu učenici sedmog i osmom razreda – objašnjava Simonović i dodaje da je takmičenje proteklo u sjajnoj atmosferi.

Bujanovačke čestitaju Anđeli i njenom mentoru Simonoviću na ostvarenom uspehu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *