Pajaziti sa Turcima o saradnji u obrazovanju

Bujanovac, 22. oktobar 2024. Predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti sastao se u utorak sa direktorom regionalnog obrazovanja u Bursi Mehmetom Fejsalom i zamenikom menadžera obrazovanja okruga Osmangazi Sezenom Ozgurom, kako bi razgovarali o međusobnoj saradnji u oblasti obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i direktori četiri bratskih škole iz Turske i četiri škola iz Bujanovca i Preševa, kao i koordinator za obrazovanje i kulturu u Bursi Recep Gunduz.

„Imao sam zadovoljstvo da danas ugostim goste iz Osmangazija u Turskoj, na čelu sa gospodinom Mehmetom Fejsalom. Razgovarali smo o saradnji u oblasti obrazovanja, posebno o međusobnoj saradnji nastavnika naših i turskih škola“, napisao je Pajaziti na svom Fejsbuku.

Razgovarali su, dodao je, i o mogućnostima razmene studenata, kao i o profesionalnim veštinama u različitim oblastima u okviru dualnog obrazovanja.

„Gosti su nam obećali pomoć oko opreme za naše škole iz oblasti informacionih i digitalnih tehnologija. Turska, kao prijateljska zemlja, uvek je podržavala inicijative za razvoj obrazovanja, uključujući i infrastrukturne“, dodao je Pajaziti.

Pajaziti ističe da će saradnja Bujanovca i Preševa sa Turskom ubrzo otvoriti nove horizonte koji će biti pokretači unapređenja našeg blagostanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *