Građani inspekciji: Mi očistimo neko ponovo napravi deponiju, dokle više

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. oktobar 2024. Samo mesec dana nakon što su komunalna inspekcija i JP „Komunalac“ sproveli akciju čišćenja više divljih deponija u opštini Bujanovac, građani ponovo protestuju i šalju fotografije velikog smetlišta na izlazu iz Bujanovca prema selu Lopardince. Meštani, koji su se mnogo puta sami organizovali i čistili smetlišta, pitaju „dokle više?“

-Deset puta smo čistili, poslednji put pre mesec dana, ovo stvarno više nema smisla, preterali su. Gde je sad inspekcija da kažnjava građane koji bacaju đubre – kaže meštanin Lopardinca koji nam je poslao fotografije divlje deponije.

Po njegovim rečima, najviše smeća na ovom potezu bacaju meštani Novog Naselja u Bujanovcu.

-Video sam više puta da kultivatorima dovoze smeće iz Novog Naselja. Dva puta sam naterao one koji su to radili da ga pokupe. Ne možemo da dežuramo da bismo hvatali one koji bacaju, a stvarno više nema smisla. Mi se organizujemo i sami sredimo taj deo, al džaba, posle nedelju, dve dana opet ista priča – kaže naš sagovornik.

Komunalni inspektor Ibro Idić kaže za Bujanovačke da će videti šta može da uradi.

-Nisam znao za to, ali proveriću. Ta deponija postoji godinama, ali ako ne znamo ko konkretno baca đubre ne možemo da kaznimo. Videćemo sa Komunalcem i Odeljenjem za investicije u opštini šta može da se uradi, ne mogu ništa da kažem unapred – kaže Idić.

Očistimo Bujanovac! Uklanjaju se i deponije kod Motela

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *