Direktor Komunalca: Pitajte inspekcije ko je kriv za paljenje deponije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. mart 2019. -Za učestale požare na gradskoj deponiji i gust dim koji se širi Bujanovcem preteći da ozbiljno naruši zdravlje ljudi i izazove ekološku katastrofu, nije odgovorno Javno preduzeće „Komunalac“, kaže direktor Adem Hasani koji očekuje od nadležnih organa da utvrde ko jeste.

Dok direktor „Komunalca“ upućuje Bujanovačke „da pitamo inspektore ko pali deponiju“, a predsednik opštine Šaip Kamberi kaže da su nadležne službe lokalne samouprave u sredu izašle na teren da ispitaju mogućnosti za hitnu intervenciju, deponija pored Bujanovca je u poslednja četiri dana gorela tri puta.

„To je pitanje za inspektore, a ne za mene, mi uvek prijavimo požar, uvek reagujemo“, rekao nam je direktor „Komunalca“, u čijoj nadležnosti je gradska deponija.

Kamberi ističe da još uvek nije dobio izveštaj od nadležnih službi o dešavanjima na deponiji, ali da će u slučaju potrebe lokalna samouprava angažovati druge firme da se uključe u rešavanje problema.

Za jedino sistemsko i trajno rešenje, mnogo puta spominjanu transfer stanicu, u kojoj će se otpad razvrstavati, a zatim otpremati na regionalnu deponiju u Vranju,  Kamberi nije mogao da precizira rok za početak funkcionisanja.

„Ostaje nam da postignemo dogovor sa dobavljačem o montiranju opreme. Očekujem prvi sastanak već u utorak, kada bi trebalo da dogovorimo tačan datum dolaska stručnog tima“, rekao je Kamberi.

Međutim, koliko će stručnjacima biti potrebno vremena da osposobe transfer stanicu, odnosno montiraju opremu, Kamberi nije mogao da kaže.

Za spoljne priključke, struju, vodovod i kanalizaciju, i prilazni put do transfer stanice, predsednik opštine kaže da će biti završeni u toku ove godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *