Javni poziv za obuku Roma

Bujanovac, 20. jun 2023. (Foto Ilustracija)- Fondacija za obrazovanje Roma (FOR) objavljuje javni poziv za pohađanje stručnih obuka i kurseva engleskog i nemačkog jezika, namenjene pripadnicima romske nacionalne manjine. Rok za prijavu je 29. jun za prvi, odnosno 30. jun za drugi program.

Program stručnih obuka se realizuje u okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Romkinja i Roma – faza II“ uz podršku programa Nemačke finansijske saradnje koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

FOR je do sada podržao značajan broj Romkinja i Roma za bolje pozicioniranje na tržištu rada uz pomoć pohađanja stručnih praksi, stručnih obuka, prekvalifikacija, dokvalifikacija, učenja stranih jezika, kao i kroz profesionalno i karijerno savetovanje.

Na konkurs za stručnu obuku i kurseve nemačkog i engleskog jezika mogu se prijaviti mlade Romkinje i Romi sa mestom prebivališta na teritoriji Republike Srbije sa najmanje završenom trogodišnjom srednjom školom, zatim osobe do navršenih 35 godina na dan prijave učešća u Programu, lica otvorena za usavršavanje i sticanje novih znanja i veština, ako i osobe spremne na uspostavljanje i održavanja efikasnih odnosa sa ljudima različitog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Sve dodatne informacije, kao i formular za prijavu, možete naći OVDE i OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *