Ponavljanje izbora: Izlaznost 17 odsto, u Domu kulture prijavljeno fotografisanje glasanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jun 2024. Na dva biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za odbornike bujanovačke skupštine izlaznost do 12 časova bila je oko 17 odsto. Bujanovačke u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) saznaju da je na biračkom mestu 46 u Domu kulture u Bujanovcu prijavljeno fotografisanje glasanja, odnosno glasačkog listića iza paravana, ali da je to rešeno i da se izborni proces odvija bez problema.

Na ponovljenom glasanju na ovom biračkom mestu do podneva je glasalo 178 od 878 upisanih birača, što je oko 20 odsto. Na izborima 2. juna glasalo je oko 50 odsto građana sa pravom glasa.

U Muhovcu, na biračkom mestu broj 11, do 12 časova je glasalo 128 građana (14 odsto) od 906 sa pravom glasa na ovom biralištu.

Bujanovčani i Muhovčani ponovo glasaju, za sada bez problema

Lokalne izbore 2. juna na biračkom mestu broj 46 izborna komisija je po službenoj dužnosti poništila zato što niko od članova biračkog odbora nije potpisao zapisnik.  U Muhovcu, naseljenom isključivo Albancima, glasanje se ponavlja jer je ovo  biralište 2. juna zatvoreno već u 14:25h.

 




2 thoughts on “Ponavljanje izbora: Izlaznost 17 odsto, u Domu kulture prijavljeno fotografisanje glasanja

  1. Ivica sa ohrida

    Koje fotografisanje je ekipa od Tužnog ili neko drugi… Neeee neće vas narod dosta više Škembijada, Gulašijade ne, ne, odlaziš Tužni u zaborav

    Reply
    1. Dex

      hoće biti sedmog kruga dok sns ne pobedi ? ne valjaju gradjani ? hocete ih zameniti ? sram vas bilo

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *