Mustafi: Novu većinu u Bujanovcu formirala BIA

Bujanovac, 30. jul 2024. – Da je sporazum o vlasti koji su potpisali predstavnici pet listi stabilan, pokazalo se upravo na konstitutivnoj sednici parlamenta pošto su 22 odbornika podržala predlog Fronta za promene da njihov član Driton Redžepi bude kandidat za novog predsednika SO Bujanovac. U toku je diskusija o ovom predlogu a zatim sledi tajno glasanje.

Redžepi je za govornicom istakao da mu je čast što je kandidat za prvog parlamentarca Bujanovca.

U raspravu se uključila i (po svemu sudeći) buduća opozicija, pa je Ragmi Mustafi, predsednički kandidat PDD rekao da je novu vladajuću većinu formirala BIA.

„Ova Koalicija je pogrešan izbor, vreme će pokazati, i Srbi koji su protiv SNS će shvatiti da je ovo greška. Nije isto kad se većina sklopi u Tirani ili kao sada na nekom drugom mestu. Prvi put je jedan Albanac ujedinio sve Srbe. Ova koalicija je projekat BIA. O Bujanovcu će se pitati Boske (Dragan Stevanović, državni sekretar; p.u.) i Mitrović (Nenda, šef SNS u Bujanovcu). Ne mogu da podržim Dritona za predsednika, da ste krenuli sa nama podržao bih. Ovako ćete i Driton, i Arber (Pajaziti) biti u službi onih koji viču Živela Srbija, a sada gledaju prenos, a to su Boske i Mitrović“, rekao je Mustafi.

Redžepi je zatim rekao da neće da polemiše sa Mustafijem:

Redžepi, kandidat za predsednika SO Bujanovac

„Neću da polemišem sa Mustafijem, mogu samo da kažem da nikada nisam spominjao porodice niti ću ikad. Pozivam sve da me uz dobru volju podrže za predsednika Skupštine. Biću otvoren za sve tokom svog rada. Mi kao nova generacija političara treba da postavimo nove standarde“, obratio se Redžepi odbornicima.

Odbornici položili zakletvu, očekuje se izbor novog predsednika SO Bujanovac (VIDEO)

U toku je diskusija o Redžepiju a zatim sledi i tajno glasanje o njegovom izboru. Izborom novog predsednika Skupštine završava se konstitutivna sednica, a on saziva prvu redovnu na kojoj se bira predsednik opštine Bujanovac.

Redžepi je diplomirani pravnik iz Velikog Trnovca, rođen 1984. godine. Na izborima 2020. bio je kandidat PDD za predsednika opštine, ali nakon toga izlazi iz stranke. Sa grupom istomišljenika formirao je Pokret za Bujanovac koji je deo Fronta za promene, sa 8 mandata pobednika izbora 2. juna.

Dešavanja u Skupštini pratite na Bujanovačkim.

Odbornici položili zakletvu, očekuje se izbor novog predsednika SO Bujanovac (VIDEO)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *