Požar na Kozjaku ugašen

Bujanovac, 2. avgust 2024. Požar na planini Kozjak, u blizini manastira Prohor Pčinjski kod Bujanovca, lokalizovan je u četvrtak uveče.

Na gašenju požara u Kozjaku, koji se iz Severne Makedonije proširio na teritoriju Srbije, u četvrtak su bila angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa osam vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Niš, Leskovac, Pirot i Beograda, piše Tanjug.

Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara, a kao podrška vatrogascima-spasiocima bio je angažovan helikopter Helikopterske jedinice „Bell 212“.

Požar kod Prohora Pčinjskog gase 43 vatrogasca iz 9 gradova sa 14 vozila

Da je požar na planini Kozjak ugašen, ali da još uvek nije lokalizovan i da se i dalje dežura potvrdio je za Kurir Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Pčinjskog upravnog okruga koji se nalazi na terenu na Kozjaku.

Iz pravca Severne Makedonije kod nas je sve ugašeno, ističe Tašković. On je u četvrtak uveče objasnio kakva je trenutna situacija na Kozjaku.

„Danas smo isto gasili taj deo, nepristupačan je. Ima nešto vrlo malo gore na obodu na planini gasili smo helikopterom. Iz pravca Severne Makedonije kod nas je sve ugašeno. To je na samom vrhu Kozjaka. Još uvek ima panjeva koji gore u sredini. Panjevi suvih stabala koja su pukla i polomila se. Nepristupačan teren je u pitanju, strmo je i ne može da se priđe. To su samo mogli helikopteri da gase i ugasili su, ali ne možemo da kažemo da je još uvek lokalizovan. Nema opasnosti nikakvih nito po stanovništvo, nema širenja požara. Mi ćemo dežurati i narednih nekoliko dana“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *