Komunalci dežuraju na deponiji, nema vatre

Bujanovac, 5. avgust 2024. Požar na gradskoj deponiji u Bujanovcu konačno je ugašen. Radnici JP Komunalac, po nalogu predsednika opštine Arbera Pajazitija, dežuraju 24 sata – rekao je za Bujanovačke načelnik Štaba za vanredne situacije Ali Aslani.

-U svakom trenutku jedna cisterna je na deponiji, pored radnika koji su tu non-stop. Situacija je daleko bolja nego što je bila i za sada je sve pod kontrolom. Sa jednog mesta se širi malo dima, ali i to rešavamo polako, jer je rupa preduboka za direktan prilaz, vrlo je rizično – objašnjava Aslani.

Podsetimo, u četvrtak je buknuo veliki požar na gradskoj deponiji u Bujanovcu. Čitav grad i okolna mesta bili su u otrovnom dimu. Tada su po prvi put deponiju obišli načelnik Sektora za vanredne situacije i šef za rizike ove institucije i održali sastanak sa novim predsednikom opštine Arberom Pajazitijem.

Pajaziti: Situacija na deponiji pod kontrolom, Komunalac da radi svoj posao

-Ekipe Komunalca su na terenu, kao i vatrogasci, ali i mašine firme Šera beton sa kojom opština ima ugovor za ove poslove. Informacije kojima raspolažem govore da neko namerno podmeće požare na deponiji i učinićemo sve da pronađemo počinioce i sprečimo da se to ponovo dešava – rekao je u petak Pajaziti, koji je posle izbora najavio da će rešavanje deponije biti jedan od prioriteta nove vlasti i da niko ne sme da ispašta zbog nerada Komunalca.

Po Pajazitijevom nalogu postavljeni su stražari koji će i u narednim danima paziti da ne dođe do novih požara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *