Kamberi podržao protest Albanaca u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. avgust 2024. Lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) i narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi podržao je održavanje protesta Albanaca 12. avgusta, poručivši da su njegovi sunarodnici „i dalje najpotlačenija i najdiskriminisanija manjina u zemlji”.

Kamberi navodi da je to tako iako su prošle 22 godine od početka političke bitke za integraciju Albanaca i 11 godina od izrade i usvajanja Plana od 7 tačaka.

Bujanovačke su ranije danas javile će protest Albanaca protiv navodne diskriminacije koju nad ovom zajednicom vrši država Srbija biti održan 12 avgusta na trgu u Bujanovcu, a organizator je Nacionalni savet Albanaca (NSA).

Protest Albanaca na trgu u Bujanovcu 12. avgusta

-Uprkos institucionalnim naporima i međunarodnog lobiranja, pored posvećenosti očuvanju identiteta i dostojanstva, Albanci se suočavaju sa zatvorenim vratima. Država i vlasti u Beogradu nemaju ni volje ni plana da poboljšaju naš položaj. Stoga je vreme da podignemo glas.  Zato moramo da protestujemo. Svi zajedno, bez razlike. Kao diskriminisani Albanci – poručio je danas Kamberi u objavi.

Protest će se održati dve nedelje posle smene vlasti u Bujanovcu i odlaska u opoziciju koalicije albanskih stranaka koje vode Nagip Arifi, Šaip Kamberi i Šćiprim Musliju.

Lament nad Bujanovcem samozvanih čuvara nacionalnih interesa




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *