Mitrović: Izjava Šćiprima Muslijua unosi strah i nemir među sve građane Bujanovca

Bujanovac, 21. avgust 2024. – Poruke sa protesta Albanaca 12. avgusta zbog navodne diskriminacije smo shvatili, a sada nam ih je ogoljeno preneo i Šćiprim Musliju, doskorašnji zamenik predsednika opštine i koalicioni partner Šaipa Kamberija, koji je rekao da je Bujanovac deo Kosova i da Srbi, ako žele da žive ovde, moraju da se pomire sa tim, kaže za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef bujanovačkog odbora SNS i vd direktora Službe Koordinacionog tela za tri opštine.

Muslijuu poručujem da Bujanovac nikada nije bio i niti će biti deo takozvanog Kosova-dodaje Mitrović.

Prema njegovim rečima, iz izjave Šćiprima Muslijua jasno se vidi da povod protesta nije navodna diskriminacija Albanaca već ideja da se naruše međuetnički odnosi u Bujanovcu.

Šćiprim Musliju poručio Srbima: Bujanovac će biti deo Kosova, naučite da živite sa tim

-Zato pozivam sve da se uzdrže od izjava i postupaka koji unose strah i nemir među građane, remete suživot i mogu da destabilizuju ceo region, kaže Mitrović.

Bujanovac je, podseća, 30. jula dobio autentičnu multietničku vlast koja će raditi na izgradnji poverenja, dobrih međuetničkih odnosa a sve u cilju napretka Bujanovca čiji građani zaslužuju dostojanstven život u 21. veku.

-Samo dobri međuetnički odnosi garantuju napredak i prosperitet svih građana, a izjava Šćiprima Muslijua i slične tome svakako ne doprinose, već unose nemir i strah kod građana, zaključuje Mitrović.

On je ponovio da osuđuje grafite govora mržnje uperene protiv Albanaca, koji su se u razmaku od nedelju dana pojavili u bujanovačkom Domu zdravlja, i poziva nadležne organe da pronađu izgrednike i postupe u skladu sa zakonima.




3 thoughts on “Mitrović: Izjava Šćiprima Muslijua unosi strah i nemir među sve građane Bujanovca

  1. Obren

    ŽIVEO NENAD MITROVIĆ „Neša“ živeo Aleksandar Vučić naš Predsednik živeo Bujanovac i naša Srbija. Nece čije bre ovaj Musliju iz končulj li su čuvaj bože bre kakva ala bog da ti neda. Negi popustaj neka se busa. Ako gi Vučko dodje samo ima da gi objasni u tri rečenice sve do tarčina. A ti samo jako i nedaj na Narod.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *