U Beogradu se pravi autobuska stanica samo za južnjake

Bujanovac, Beograd, 22. avgust 2024. (Foto ilustracija)-Pored autobuske stanice u bloku 42, Beograd dobija još jednu namenjenu samo za autobuse koji dolaze sa juga ili idu ka jugu Srbije. Ova stanica nalaziće se na Autokomadi i nosiće naziv “Jug”.

To znači da će biti ukinita stajališta koja se trenutno koriste na Autokomandi.

Otvaranje stanice „Jug“ omogućiće da se ukine međugradski saobraćaj preko Gazele i da se tako smanje gužve u tom delu grada, kažu nadležni, prenosi RTS.

„Ovim ovde servisnim priključkom, uz veliku BAS stanicu na Novom Beogradu, mi ćemo pružiti mogućnost da svih onih 22.000 ljudi koji dolaze svakog dana na BAS i svih 1.200 priključaka i polazaka koji dolaze na BAS, budu raspoređeni na ova dva kraja Beograda i da na taj način budu, pre svega, operativni, a da ne opterećujemo nepotrebnim prolaskom autobusa sam centar Beograda, a posebno most Gazela“, rekao je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Najstrože će biti zabranjeno i kažnjivo da svi ostali auto-prevoznici međumesnog saobraćaja koriste neka druga stajališta koja su do sada koristili.

Sa stanice „Jug“ polaziće turistički autobusi, đačke ekskurzije, a biće to i parking za one koji dovoze grupe u posetu gradu.

Grad Beograd će takođe formirati posebnu autobusku liniju koja će preuzimati putnike. To će biti jedna kružna linija koja će ići pravcem Bulevar oslobođenja-Slavija-Nemanjina-Savska i kružno se vraćaju.

Grad će prepustiti prevoznicima da odluče koliko će autobusa voziti putnike do centralne autobuske stanice, a koliko do stanice na Autokomandi.

Tvrdnje prevoznika koji putnike prevoze sa juga da će usmeravanje autobusa preko obilaznice do nove stanice produžiti putovanje i povećati troškove, nisu uvažene jer je odluka rezultat ozbiljne stručne analize, tvrde u gradu.




9 thoughts on “U Beogradu se pravi autobuska stanica samo za južnjake

  1. Petrus Jankovic

    Uzas blago receno, tako i pruga gradjena za sever i ne sme voz da zakasni a ne daj boze da se otkaze. Odmah skace ceo establisment, a juzno se svakodnevno otkazuju vide njih i niko ni da trepne a o zakasnjenju necemo sada. Bitno je da juzno od Beograda fakticki ne postoji, jad i beda…

    Reply
  2. Anonimni

    Bravo,tako treba,da se vec jednom vidi da postoji samo beogradski pasaluk,da ceo jug srbije mora da radi i daje beogradu,tako i mi na jug pravimo stanicu za autobuse iz begrada u blizini groblja,da ne idete daleko kad dodjete roditeljima na pomen.

    Reply
  3. Sreten

    Dobro zamisljeno , ali su se odmah umesale budale da pokvare lepu zamisao.
    Dobro je da se uradi „mini“ stanica kod Autokomande , ali da svi autobusi sa juga saobracaju do glavne stanice , i obratno da svi autobusi sa glavne stanice staju na stanici kod „Autokomande“. NE DIRATI DOSADASNJA STAJALISTA medjumesnih autobusa !. Zagorcace se zivot prigradskom stanovnistvu i napraviti nesnosne guzve u javnom prevozu u vreme pocetka i kraja radnog vremena.

    Reply
  4. Srpsko-kanadski pisac iz Makaa

    Očigledno jer cilj raznih Čučkovića, kao nekada nekakvih Vesića kvazipisaca, da se satre sve što može i banditi to vrlo uspešno i sprovode.

    Reply
  5. Ružica

    A na kojoj će stanici autobusi iz Republike Srpske, mislim, kada budu izbori i nacionalni skupovi u Beogradu?
    A što se tiče nas Južnjaka, pa moramo da budemo zahvalni, možda će nam deca, jednog dana, dobiti besplatne knjige, penzioneri – besplatan prevoz i sve one pogodnosti koje Beograđani imaju.
    Polako be, desi navrnuja, očeš sve odma. Neće bidne sag, a će bidne , će bidne.

    Reply
  6. Smuk II

    „Najjači smo najjači…“ !
    Da, be … samo na širokó i nek se znaje koji smo i odokle smo !
    @Mile , može i tako a još pobolje je da se zové NAJBEDNA /i bez mozak/ !

    Reply
  7. Sumar

    Znači svi južnjaci će morati da presedaju na stanici jug pa do glavne stanice opet mora da idu nekim putem i nekim autobusom da bi nastavili za sever.
    Lepo smišljeno ali nepraktično i mučenje za južnjake a oni su i onako građani drugog reda kad dođu u svoj glavni grad.
    Bar sam ja steko takav utisak na beogradskom aerodromu gde su me nazvali i RETARDIRANI jer je parking bio zakrčen ali sam morao da platim 400 din. iako sam samo prošo parking i ostavio putnike. SRAMOTA ZA AERODROM

    Reply
  8. zoka buzuka

    A kako će faćamo prevoz za sever i zapad ako putujemo u Vojvodinu mumurz da beremo ili u užice i guču maline da beremo ili za crnu goru rotkvice da sunčamo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *