Perla Kafe pobednik prvog basket turnira, Strahinja iz Bujanovca održao čas košarke

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. avgust 2024. – Prvi basket turnir „U reketu 3 na 3“ u Rakovcu kod Bujanovca osvojila je bujanovačka ekipa Perla Kafe. Trofej je u ponedeljak uveče podigao Bujanovčanin Strahinja Zdravković koji je proglašen i za najboljeg igrača turnira, a okitio se i priznanjem za najboljeg trojkaša. Dobru košarku i sportsku atmosferu pratila je sjajna organizacija za koju je bilo zaduženo rakovačko Udruženje „Ognjište zove“.

Bujanovačka ekipa je u finalu pobedila Bis Fenix iz Vranja rezultatom 21:16. Pored Zdravkovića, za Perla Kafe su nastupali Kosta Kovačević, Vukan Veličković i Nemanja Aleksić.

-Nisam očekivao da ćemo osvojiti turnir dok nije počelo da se igra. Bilo je dosta dobrih ekipa, jakih mečeva. Do finala su definitivno stigle dve najbolje i mislim da smo zasluženo pobedili – rekao je Zdravković za Bujanovačke.

Strahinja zapalio mrežicu, najbolji trojkaš na turniru „U reketu 3 na 3“

Na odlično organizovanom trodnevnom turniru učestvovalo je 16 ekipa iz Bujanovca, Vranja i okoline.

-Nismo očekivali toliko interesovanje, s obzirom da smo prvi put organizovali turnir u basketu, verujem da to dugujemo Bujanovačkim koje su nas sjajno ispromovisale, na čemu smo itekako zahvalni. Mi smo se odužili dobrom organizacijom, tako da smo imali događaj koji je od početka do kraja protekao u sportskoj, prijateljskoj atmosferi, bez ikakvih ekcesa. Uživala je publika, učesnici, pa i mi kao organizatori. Potrudićemo se da sledeće godine sve bude na još višem nivou. Ovaj turnir će postati tradicija, kao turnir u malom fudbalu koji već godinama organizujemo i po kojem je naše selo poznato – rekao je Nikola Milić iz Udruženja „Ognjište zove“.

Dodao je da mu je drago što je prvi turnir osvojila „domaća“ ekipa i to potpuno zasluženo.

-Zahvalio bih se svim takmičarima na učešću i očekujem da ih sve vidimo i sledeće godine. Hvala Veterinarskoj stanici Bujanovac i Mesnoj zajednici Rakovac na saradnji i pomoći u organizaciji, kao i Nenadu Stajiću iz bujanovačkog OKK Play 017. Zahlavnost dugujemo i kafiću Perla, Prime Photography, foto studiju koji prati rad našeg udruženja, laboratoriji BioHem i rasadniku Cveće Vrtogoš – rekao je Milić. 

Kako je sinoć bilo u Rakovcu, finalnu partiju i dodelu priznanja najboljima možete videti ispod.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *