Sednica SO Bujanovac u četvrtak: Biraju se novi direktori, menjaju nadzorni i upravni odbori

Bujanovac, 27. avgust 2024. – Predsednik SO Bujanovac Driton Redžepi sazvao je za četvrtak 29. avgusta drugu sednicu lokalnog parlamenta sa dnevnim redom od 48 tačaka, među kojima su najvažnije one koje se tiču promena u javnim ustanovama i preduzećima, potvrdio je za Bujanovačke dr Stefan Stošić, zamenik predsednika Skupštine. Početak sednice zakazan je za 10 sati.

Kompletan dnevni red pogledajte OVDE.

Pred osbornicima će se naći predlozi za nove direktore Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, Sportskog centra Mladost, Apoteke, zatim predsednika Privremenog organa Komunalca, a biće promenjeni članovi nadzornih i upravnih odbora svih ustanova i preduzeća. Kako objašnjava Stošić, na sednici u četvrtak neće biti promenjeni direktori Doma kulture i Biblioteke, zbog posebnih procedura, pa se izbor novih ljudi na čelu ovih ustanova očekuje na nekoj od narednih sednica SO

Buduća vlast je ovako podelila funkcije

Što se nadzornih i upravnih odbora tiče, koalicioni sporazum predvića da lista koja je dobila direktora ima većinu i u ovim telima.

Prema sporazumu, Centar za socijalni rad pripao je Frontu za promene, SC Mladost koaliciji oko SNS, Apoteka GG dr Stojanovića a Turistička Romima. Biblioteka ide GG dr Stojanovića a Dom kulture i Komunalac Frontu.

Ono što je izvesno, iako nezvanično, na čelo SC Mladost dolazi Dragan Milić, Komunalac preuzima Amir Džaferi koji kasnije bira saradnike. Imena ostalih direktora biće poznata uoči početka sednice.

Na sednici bi zamenik sekretara Skupštine trebalo da postane Milica Stojanović iz GG.

Odbornici će se u četvrtak baviti i opštinskim budžetom, pa su na dnevnom redu i Odluka o završnom računu budžeta za 2023, kao i revizija izvršenja prihoda i rashoda budžeta za prvu polovinu ove godine, pa će biti zanimljivo videti koliko je i za šta novca potrošeno iz zajedničke kase.

Ono što nije u nadležnosti Skupštine je izbor novih načelnika opštinskih odeljenja, o čemu odlučuje novi načelnik Opštinske uprave Selami Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *