Počela sednica SO Bujanovac: Ramadani pita kako „neki Dragan može da zameni Nehata“

Bujanovac, 29. avgust 2024. – Počela je druga sednica Skupštine opštine Bujanovac, na kojoj bi odbornici trebalo da izaberu nove direktore, ali i nadzorne i upravne odbore javnih ustanova i Privremenog organa JP Komunalac, javlja reporter Bujanovačkih.

Na početku sednice predstavnik opozicije Enver Ramadani iz Partije za demokratsko delovanje, koji je u prošlom sazivu bio šef parlamenta, kritikuje poteze nove vlasti, ali govori i o diskriminaciji prema Albancima.

-Kako mogu Arber Pajaziti, predsednik opštine i Driton Redžepi, predsednik SO iz Fronta za promene, kao Trnovčani, da smene Nehata Aliua sa mesta direktora KSC Mladost, a imenuju nekog Dragana, dok Albanci trpe diskriminaciju od stranke sa kojom je Front na vlasti“, rekao je Ramadani između ostalog.

Dragan Milić iz koalicije oko SNS kandidat je za direktora KSC Mladost.

Ramadani je podsetio da na naplatnim rampama JP Putevi Srbije ne radi ni jedan Albanac, ali je govorio i o porukama govora mržnje prema Albancima ispisanim u Domu zdravlja, o čemu su Bujanovačke pisale.

Replicirao mu je Saša Arsić koji je Ramadanija podsetio da u vreme svealbanske vlasti novac iz budžeta bio najviše usmeravan na projekte u sredinama gde žive Albanci, ali je pozvao sve na toleranciju i razumevanje.

Rekao je da lokalni Srbi i oni u parlamentu neće da se svađaju sa komšijama Albancima, osudio svaki govor mržnje i pozvao sve da pokažemo „ne samo Srbiji već i Evropi i svetu“ da je suživot moguć u Bujanovcu.

Ramadani mu je odgovorio da je albanska većina u prošlom sazivu glasala za rekonstrukciju OŠ Branko Radičević, gde se nastava odvija na srpskom jeziku, što je dokaz tolerancije.

Vladajuću multietničku vlast čine Front za promene, koalicija oko SNS, GG dr Dejan Stojanović, Saša Arsić i dvoje Roma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *