Komunalac dobija opremu od 160.000 evra, stižu i dva nova bagera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. septembar 2024. Javno preduzeće „Komunalac“ u Bujanovcu dobiće mehanizaciju i opremu vrednu oko 160.000 evra preko projekta koji finansira Evropska unija. U Bujanovac je danas stigao deo opreme, a već u ponedeljak komunalnom preduzeću će biti isporučena i dva bagera.

Ozbiljna donacija koja mnogo znači devastiranom JP Komunalac stiže iz IPA2 fonda, odnosno prekograničnog programa Srbije i Severne Makedonije, u konkretnom slučaju opštine Bujanovac i opštine Lipkovo.

-Radi se o projektu Prevencija od poplava – od rizika do koristi. Danas su JP Komunalac isporučena dva generatora od 6,5 kw, dve potopne pumpe, dve bušilice za sadnju, crevo od 200 metara, sekire, kolica, lopate, krampovi, deo zaštitne odeće – rekao je Bujanovačkim menadžer projekta Aleksandar Gumberovski.

Najavio je da će već u ponedeljak biti isporučena i dva bagera.

Oprema i mehanizacija koju dobija komunalno preduzeće vredi oko 160.000 evra, od čega 85 odsto finansira EU, a ostatak lokalna samouprava.

Novi direktor Komunalca Amir Džaferi istakao je da preduzeću mnogo znači sve što će dobiti i ponovio da rukovodstvo čini sve da firmu podigne na noge.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *