Školi „Sveti Sava“ danas totalna obustava rada

Bujanovac, 16. septembar 2024. – U Srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu u ponedeljak (16. septembar) neće biti nastave, jer su svi zaposleni stupili u štrajk, potvrdila je našem portalu direktorka škole Svetlana Manasijević. Obustavu rada su u petak najavile i osnovne škole „Branko Radičević“ i „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

-Nastavno osoblje je u školi, ali nastave neće biti, totalna obustava rada u obe smene – rekla je Manasijevićeva.

Podsetimo, sindikati zaposlenih u prosveti naveli su da sa predsednikom Vlade Srbije nije postignut dogovor u vezi sa ispunjenjem obaveza obuhvaćenih potpisanim Protokolom, te da zbog toga stupaju u štrajk.

Škole „B. Radičević“ i „N. Frašeri“ štrajkuju u ponedeljak

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ za Pčinjski i Jablanički okrug, odnosno za područje Školske uprave Leskovac, Suzana Lazarević Stoilković, pozvala je sve prosvetne radnike koji pripadaju ovoj školskoj upravi da dođu na veliki protestni skup, koji je zakazan za ponedeljak u Vranju (16. septembar) isped ŠU Leskovac, od 12 časova.

-Skup se organizuje zbog neispunjenih zahteva iz Protokola koji je potpisan sa Vladom Republike Srbije. Ponudili su nam neke stvari koje uopšte nisu bile u tom protokolu, tako da mi na to ne pristajemo – rekla je Lazarević Stoilković, inače vaspitačica u bujanovačkom vrtiću.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *