Ministarstvo: Novi nameštaj i oprema za školu „B. Radičević“ sledeće godine, možda

Piše: N. Stevanović

Odgovor Ministarstva poslaniku Petroviću

Bujanovac, 16. septembar 2024. Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu do kraja godine sigurno neće dobiti obećane nove školske klupe. Sve da je škola i ranije poslala zahtev Ministarstvu prosvete pitanje je da li bi bilo novca za nameštaj i opremu, jer je vrednost procenjena na čak 30,6 miliona dinara.

-Zahtevi za dodelu sredstava podnose se svake tekuće godine za narednu budžetsku godinu, a na osnovu raspisanih javnih poziva. S obzirom na to da su neophodna sredstva za modernizaciju infrastrukture školskih objekata za 2024. godinu već raspoređena na krajnje korisnike u skladu sa njihovim zahtevima, kao i da neophodna sredstva za opremanje škole prevazilaze odobrena budžetska sredstva Ministarstvu prosvete za tu namenu, opremanje škole može biti realizovano u okviru Javnog poziva za dodelu sredstava za 2025. godinu – navodi se u odgovoru ministarstva narodnom poslaniku Slobodanu Petroviću iz Vranja. On je dokument danas prosledio portalu Bujanovačke.

Posle pisanja Bujanovačkih pitanje školskih klupa za „Brankovce“ u Skupštini i Vladi Srbije

Inače, škola je zahtev za nove školske klupe i opremu podnela tek u julu ove godine, kako navode iz ministarstva.

Da će škola dobiti klupe i računare najavio je lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić marta prošle godine prilikom obilaska bujanovačke škole.

Tada je direktor škole bio Nenad Tasić, koji se na toj poziciji zadržao do početka ove godine, te je pitanje za njega zašto zahtev za nameštaj i opremu nije poslat tokom 2023. godine da bi se uopšte razmatrao i eventualno realizovao u ovoj.

Aktuelna direktorka Gordana Zlatković rekla je danas Bujanovačkim da vrednost traženog nameštaja i opreme jeste preambiciozna, ali da je nije škola određivala.

-To je radila tadašnja Kancelarija za javna ulaganja, preko koje je i išao projekat rekonstrukcije.  Bilo bi sjajno da dobijemo sve to, ali smo itekako spremni da se vrednost umanji, da se obezbedi nameštaj za učionice i kabinete, a ostalo neka sačeka. Razgovaramo o tome sa nadležnima – kaže direktorka.

Škola „B. Radičević“ dobila upotrebnu dozvolu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *