Bujanovac i Aračinovo zajedno konkurišu za EU fondove

Bujanovac, 17. septembar 2024. Opština Bujanovac i Aračinovo u Severnoj Makedoniji zajedno će konkurisati za novac iz IPA fondova Evropske unije sa projektom posvećenim poboljšanju socijalne zaštite. Saradnja je dogovorena na sastanku predsednika dve opštine Arbera Pajazitija i Ridvana Ibrahimija, održanom u ponedeljak u Bujanovcu.

-Danas smo imali bratski razgovor sa predsednikom opštine Aračinovo (Severna Makedonija) Ridvanom Ibrahimijem. U konkretizaciji saradnje dogovorili smo se da osmislimo projekat kojim ćemo aplicirati  kod IPA fondova Evropske unije – naveo je Pajaziti posle sastanka.

Po njegovim rečima, zajednički projekat biće posvećen socijalnoj zaštiti, kao veoma važnom segmentu društva.

-Realizacija ove ideje u okviru prekogranične saradnje umnogome bi unapredila položaje najosetljivijih slojeva u naše dve opštine. Bujanovac i Aračinovo blisko povezuje porodično prijateljstvo, a od sada će ova veza jačati kroz institucionalno i socijalno partnerstvo – poručio je Pajaziti.

Opština Bujanovac je na ovaj način već sarađivala sa opštinom Lipkovo u S. Makedoniji, što je rezultiralo sa 160.000 evra vrednom donacijom JP “Komunalac”.

Bujanovac od EU dobio dva nova bagera




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *