Uhapšeni Preševljani, pronađeno telo migranta

Bujanovac, 18. septembar 2024. (foto arhiva) – B.M.(1981) i I.B.(1980) iz okoline Preševa uhapšeni su kao osumnjičeni za krijmčarenje migranata, od kojih je jedan tokom pokušaja bekstva od policije preminuo.

Osumnjičeni su 16. septembra obavljali nedozvoljeni tranzit sedmoro iregularnih migranata na delu puta Kriva Feja-Vranjska Banja, te kada su službena lica PU Vranje pokušali zaustavljanje vozila u selu Korbevac, radi otkrivanja krivičnog dela i hvatanja učinioca,  osumnjičeni B.M, u čijem vozilu su se nalazili migranti, iznenadnim manevrom vozila sprečio je službena lica u vršenju službene radnje i doveo u opasnost njihove živote i telo i udaljio se sa lica mesta, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo.

“U radnjama izbegavanja povređivanja dolazi do nekontrolisanog ispaljivanja metka iz službene puške policajca”, navode iz VJT.

Za osumnjičenim je pokrenuta policijska potera i lice je pronađeno sa vozilom u jami rudnika “Grot“ u Krivoj Feji, dok su migranti otišli u nepoznatom pravcu.

“Policijska patrola je na putu do jame pronašla telo jednog migranta bez životnih funkcija. Obavljen je uviđaj lica mesta, naložena je obdukcija tela stradalog migranta preko Zavoda za sudsku medicinu u Nišu(čiji se nalaz očekuje), kako bi se utvrdio uzrok smrti migranta.

Dežurni javni tužilac VJT naložio je zadržavanje i podnošenje krivičnih prijava protiv B.M. i I.B. zbog krivičnog dela Nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl. 350. st. 3. u vezi st. 2. KZ, a u odnosu na B.M. i zbog krivičnog dela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz čl. 322. st. 3. u vezi st. 1. KZ.

Osumnjičeni će sa krivičnom prijavom biti saslušani danas u VJT Vranje.

 




One thought on “Uhapšeni Preševljani, pronađeno telo migranta

  1. gorica

    Hitno da Načelnik sa svojim saradnicima podnese ostavku, jer nikada veći kriminal nije na području PU Vranja od onog momenta kad su soborski policajci tako ih zovu zauzeli visoka mesta u PU Vranje. Ostavke Gospodo kad niste beter da vodite službu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *