„Moj agronom“ nudi pomoć bujanovačkim poljoprivrednicima

Bujanovac, 18. septembar 2024. Poljoprivrednici sa teritorije opštine Bujanovac dobiće pomoć u vidu radionica i predavanja, kao i mogućnost da po povlašćenim cenama kupuju repromaterijal koji će im omogućiti napredak u proizvodnji – dogovoreno je na sastanku koji je u sredu zamenik predsednika opštine Bujanovac Aleksandar Milošević održao sa direktorom korporacije „Moj agronom“ Milošem Vujisićem.

-Naša organizacija se bavi unapređenjem poljoprivrede i ruralnih sredina, i u sklopu našeg koncepta „Moj agronom“ posluju  4 zasebne kompanije, od kojih se jedna bavi trgovinom repromaterijalom. Nama je u fokusu da pre svega pružimo neophodno znanje i veštine našim poljoprivrednicima, koje se odnose na to šta je sve potrebno da oni urade kako bi napravili napredak. Tu spada i snabdevanje repromaterijala po povlašćenim cenama za sve naše korisnike – objašnjava Vujisić.

Na sastanku je, kako kaže, dogovoreno da se organizuje niz edukativnih terenskih radionica i predavanja.

-Cilj je da na licu mesta prikažemo poljoprivrednicima koje su prednosti i mane određene proizvodnje, a razgovarali smo i o potencijalnim posetama institutu i fakultetu u Čačku, gde će oni moći da razmene iskustva sa svojim kolegama poljoprivrednicima i da se uvere koje vrste napretka mogu da sprovedu u svojim domaćinstvima – kaže Vujisić.

Sada im predstoji potpisivanje poslovno tehničke saradnje sa opštinom, a kasnije i izada projekata koji će uticati na dalje aktivnosti i zajednički rad.

Korporacija Moj agronom je u neposrednoj saradnji sa Institutom za poljoprivredu i Ministarstvom poljoprivrede kao i sa projektima IPARD fondova. Vizija je da se poljoprivrednicima olakša pristup korišćenju sredstava iz IPARD fondova kao i da se upute u subvencije koje daje Ministarstvo poljoprivrede.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika opštine Stefan Arsić i odbornik koalicije „Promene sad – za naše selo za naš grad“ Saša Arsić.  On je istakao da je, pored rešavanja pitanja deponije i vodosnabdevanja, razvoj poljoprivrede jedan od prioriteta.




One thought on “„Moj agronom“ nudi pomoć bujanovačkim poljoprivrednicima

  1. Stole

    Bravo za Krkobabiće..oni se izgleda pitaju za sve.
    Svaka čast na entuzijazmu i želji za napredovanjem naše opštine.Bravo tako treba.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *