Rahim Salihi, odbornik PDD: Opozicija neće glasati za predloženu osudu govora mržnje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. septembar 2024. – Odbornici opozicione Partije za demokratsko delovanje (PDD) nisu zadovoljni zaključkom kojim se osuđuje govor mržnje, a koji je predložila vladajuća većina.

Odbornik Rahim Salihi rekao je da je PDD na prošloj sednici podnela predlog zaključka koji su podržale druge dve opozicione stranke (DP Nagipa Arifija i PDP Šćiprima Msulijua), a da je jedino što taj predlog i ovaj na dnevnom redu imaju zajedničko jeste naslov „Zaključak“.

-Posebno bih istakao da u vašem predlogu stoji „sve tri vere“. Pa mi u Bujanovcu nemamo verske probleme. Nije se u Domu zdravlja pojavio grafit „Smrt Muslimanima“ nego „Smrt Šiptarima“. Animozitet je prema albanskoj nacionalnosti, a ne zato što su Albanci muslimani-rekao je Salihi.

Počela sednica SO Bujanovac, njen tok pratite na našem portalu

Naglasio je da odbornici PDD neće glasati za ovakav predlog vladajuće većine.

Arsić: Zamolio bih opozicione političare da pokažu malo odgovornosti

Replicirao mu je Stojanča Arsić iz koalicije oko SNS, koja je deo vladajuće većine:

– Podržavamo predlog. Zamolio bih opozicione političare da pokažu malo odgovornosti. Nadležni organi rade svoj posao i verujem da će uskoro izaći sa rezultatima istrage ko je pisao grafite. Čudno je to što ih nije bilo prethodne 4 godine kada su Srbi bili izopšteni iz vlasti, a pojavljuju se baš sad kad su sve srpske stranke u vlasti, kazao je Arsić.

Tok sednice SO Bujanovac pratite na portalu Bujanovačke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *