Smenjen Milovan Aleksić, naprednjaci najavljuju „korenite promene“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. septembar 2024. (foto FB SNS Mitrović, Aleksić) – Milovan Aleksić, dosadašnji potpredsednik Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu, smenjen je sa te funkcije u petak. “Korenite kadrovske promene”, kako navode iz stranke, nisu zaobišle i Lidiju Janjić i Miroslava Dimitrijevića koji su takođe smenjeni sa mesta potpredsednika.

Umesto njih, naprednjaci su za potpredsednike jednoglasno izabrali aktuelnog  zamenika predsednika opštine Bujanovac Aleksandra Miloševića, odbornicu u bujanovačkoj skupštini dr Danijelu Denčić i direktora KSC Mladost Dragana Milića.

Kako je saopšteno posle sednice odbora, u narednom periodu slede korenite kadrovske promene što podrazumeva promene od vrha odbora preko saveta odbora, predsednika mesnih odbora i svuda gde je to potrebno, a sve u cilju efikasnosti opštinskog odbora, kako bi nastavio sa sprovođenjem i izvršenjem zadataka koje postavlja izvršni odbor i predsednik Srpske napredne stranke.

Po nezvaničnim informacijama, razlog za smenu je izborni rezultat koalicije koju je okupio SNS na lokalnim izborima u junu. Naprednjaci i dr Stojanča Arsić na zajedničkoj listi, iako drugi po broju glasova,  izgubili su podršku 3.300 birača u odnosu na izbore 2020. godine i 6 odborničkih mesta.

Šef naprednjaka u Bujanovcu Nenad Mitrović, međutim, demantovao je ove navode.

-Ne radi se o nezadovoljstvu zbog izbornih rezultata, s obzirom da je naša koalicija bila druga po broju glasova, dakle nije to razlog. U pitanju je zanavljanje kadrova, pružanje šanse drugim, mladim, novim ljudima da pokažu svoja znanja, umeća, vizije. Imamo sada multietničku vlast u opštini i prilika je da novi ljudi daju svoj doprinos razvoju opštine – rekao je danas Mitrović za Bujanovačke. 

Aleksić  nije želeo da komentariše smenu sa mesta potpredsednika. Inače, on je i direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu od 2013. godine.

Kadrovske promene u bujanovačkom SNS ne obuhvataju Mitrovića i sekretara Miloša Uroševića, već će oni zadržati funkcije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *