Jelena Simić na čelu bujanovačke biblioteke

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. septembar 2024. Nova v.d. direktorka Biblioteke „14. novembar“ u Bujanovcu Jelena Simić preuzela je u utorak dužnost od dosadašnjeg direktora Kadrija  Selimija. Na samom početku svog mandata, Simićeva je istakla da će promocija biblioteke, upis novih članova i novi projekti biti prioritrt.

-U planu je prvenstveno da sprovedemo besplatan upis članova biblioteke, prevashodno školske dece, a nakon toga će uslediti i promocija biblioteke u školama. Jako je važno da, uprkos ovom digitalnom dobu, deca zavole da čitaju knjige i da shvate njihov značaj i u tom smislu će promocija biblioteke biti jedan od prioriteta – kaže Simićeva za naš portal.  Dodala  je da će praksa održavanja radionica sa školskom decom biti nastavljena.

Od ostalih aktivnosti izdvojila je sajam knjiga i nabavku modernijih naslova, kao i Dan biblioteke koji će biti obeležen priredbom.

-Pratićemo sve planove, ima dosta projekata koji su radili radnici biblioteke i koji su u toku i većina njih će biti realizovana. Nabavićemo i nova sredstva i nastaviti da pratimo izlazak novih konkursa za projekte – dodaje naša sagovornica.

Simićeva je po obrazovanju diplomirana profesorka engleskog jezika, a za v.d. direktorku imenovana je na sednici bujanovačke skupštine prošle nedelje.

Ona je kadar Grupe građana dr Dejan Stojanović Meče i na njihovoj izbornoj listi osvojila je odbornički mandat u SO Bujanovac. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *