Ambasador Albanije posetio Bujanovac

Bujanovac, 26. septembar 2024.-Veća pažnja i pomoć matične države bila je glavna tema razgovora ambasadora Albanije Bardila Canaja i njegovih domaćina, predsednika Opštine Bujanovac Arbera Pajazitija, njegovog pomoćnika Laventa Ćazimija i predsednika SO Bujanovac Dritona Redzepija.

“Vodili smo bratski razgovor u kojem su se dotakli važnih tema koje se tiču naših sunarodnika u Dolini”.

Naglasili smo da naš položaj u Srbiji zaslužuje više pažnje matične države i da je uloga albanske diplomatije neophodna u senzibilizaciji naših pitanja na međunarodne faktore.

Što se tiče konkretne pomoći, tražili smo aktivniji pristup Republike Albanije, posebno u oblasti nacionalnog identiteta.

U tom smislu smatrali smo da će produženje konkretnih aktivnosti preko Direkcije za Albance u regionu biti vrlo važan korak i za nas u Dolini.

Složili smo se da samo iskrenost koristi našoj koordinaciji, jer samo tako možemo biti jači protiv izazova koji nam predstoje”, objavio je Pajaziti posle posete ambasadora.

Canaj se u Bujanovcu sastao i sa poslanikom Šaipom Kamberijem i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Nevzadom Lutviujem.

On je prethodno boravio i u Preševu, gde se sastao sa predsednicom opštine Arditom Sinani i njenim zamenikom Ragmijem Mustafom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *