Opozicija tvrdi da rebalans ugrožava Albance, traže povlačenje sa dnevnog reda

Piše: N. Stevanović

Ramadani: Rebalans budžeta ugrožava Albance

Bujanovac, 8. oktobar 2024. – Odbornik opozicione Partije za demokratsko delovanje (PDD) Enver Ramadani zatražio je danas na sednici SO Bujanovac, koja je u toku, da vladajuća većina povuče sa dnevnog reda predlog rebalansa budžeta, jer se, kako je rekao, ovakvim načinom raspodele diskriminišu Albanci.

Šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Bujanovac sutra“ Stojanča Arsić odbacio je ove navode ističući da je budžet koji je donela prethodna vlast bio potpuno nerealan.

Protiv rebalansa su i ostale dve opozicione grupacije, PDP i DP.

Skupština u utorak o smanjenju budžeta za 550 miliona

Ramadani traži da se povuku sve tačke dnevnog reda vezane za budžet. Naglasio je da se rebalansom skidaju 2 miliona namenjena Nacionalnom savetu Albanaca (NSA).

-Ugrožavate NSA, ugrožavate Albance. Ukidate radove u Samoljici da bi se radilo u Božinjevcu. Ukidate projekat za trotoar od Bujanovca do Trnovca vredan 46 miliona, ukidate renoviranje škola. Ima i drugih primera koji se tiču albanskih sredina. Ukidate 15 miliona za preduzetnike, 8 miliona za poljoprivredu. Ovakav rebalans je neprihvatljiv – naveo je Ramadani.

On je zatražio i da vladajuća većina objavi koalicioni sporazum.

Arsić je replicirao da je budžet bivše vlasti od 2 milijarde bio nerealan i prenapumpan. Naglasio je da se projekti ne ukidaju već odlažu za naredni period kada se obezbedi novac.

Dok ovo javljamo u lokalnom parlamentu se rasplamsava diskusija o rebalansu iako još uvek nije usvojen dnevni red.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *