Aritonović novi odbornik, Ermihana Zećiri izašla da položi zakletvu pa odustala od mandata

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 8. oktobar 2024. – Milošu Aritonoviću potvrđen je odborničk mandat u bujanovačkoj skupštini koja zaseda danas. Odbornica je trebalo da postane i Ermihana Zećiri iz romske SPP, ali je ona predala ostavku kada je izašla da položi zakletvu.

Inače, Ermihana Zećiri je trebalo zameni Adema Salihija, koji je nedavno imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije Bujanovac, pa je vratio odbornički mandat. Međutim i ona se odrekla mandata pa je predsednik skupštine Driton Redžepi konstatovao da će mandat dobiti sledeći na listi SPP, verovatno na narednoj sednici.

Bujanovčanin Miloš Aritonović je novi odbornik Grupe građana dr Dejana Stojanovića.

U skupštinu ulazi umesto Jelene Simić koja je imenovana za v.d. direktorku Biblioteke 14. novembar.

Aritonović je po struci diplomirani ekonomista.

Salihi: Dokle da vas učimo?

Odbornik opozicione Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rahim Salihi protestovao je zato što su Aritonović i Zećiri glasali i pre nego što su im potvrđeni mandati.

-Od početka sednice prijavljujete 23 glasa ZA. Odakle vam 23 kada se čeka na potvrđivanje mandata novih odbornika. Ovo je 4. sednica, dokle više da vas učimo- rekao je Salihi.

GG dr Stojanovića sada je jedina odbornička grupa koja nema niti jednu odbornicu, primetio je Salihi i istakao da se time krši pravilo o rodnoj zastupljenosti.

Šef ove grupe dr Stojanović replicirao je da se sve radi po zakonu i da kandidati dobijaju odborničke mandate po redosledu na izbornoj listi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *