Mitrović sa ministarkom Žarić Kovačević: Poboljšanje kvaliteta života građana

Bujanovac, 11. oktobar 2024. V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Nenad Mitrović sastao se juče u Beogradu sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Jelenom Žarić Kovačević sa kojom je razgovarao o situaciji u ovim opštinama.

Na sastanku su posebno razmatrane teme koje se odnose na položaj građana Preševa, Bujanovca i Medveđe, te položaj nacionalnih manjina i poboljšanje kvaliteta života svih građana, kao i sveukupan razvoj ovih opština. saopšteno je iz KT.

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović upoznao je ministarku Žarić Kovačević sa aktuelnim dešavanjima i projektima koji se sprovode u tri opštine, kao i sa planiranim merama i aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu u prioritetnim oblastima.

Posebna tema razgovora bila je i jačanje kapaciteta opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u pružanju usluga građanima, uključujući digitalizaciju i modernizaciju rada opštinskih uprava.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu dodatna pažnja posveti i fokus stavi na manje razvijene lokalne zajednice, te na razvoj administrativnih kapaciteta lokalnih samouprava sa juga, stručnom usavršavanju zaposlenih službenika, ulaganje u znanje i lične veštine, te profesionalni razvoj i napredak, budući da su kvalitetni ljudski resursi i kadrovi najvažniji za funkcionisanje i modernizaciju uprava na lokalu.

Konstatovano je da je prilikom dolaska ministarke Žarić Kovačević u Pčinjski i Jablanički upravni okrug početkom septembra održan otvoren dijalog i plodonosan sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava, među kojima su bili i predstavnici Preševa, Bujanovca i Medveđe, ali da je neophodno i dalje raditi na jačanju odnosa republičkog i lokalnog nivoa. S tim u vezi dogovoren je zajednički obilazak opština na jugu kao jedan od važnih sledećih koraka.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu sastala se sa predstavnicima Pčinjskog okruga

 




One thought on “Mitrović sa ministarkom Žarić Kovačević: Poboljšanje kvaliteta života građana

  1. rade

    Poštovanje Gospodine Mitroviću!!
    Zamoli bih vas da vašim uticajem ili već neznam kako da kažem, uputite dopis ministarstvu sporta da nam izdvoje sredstva ili već oni odrede izvodjača kako bih renovirali stadion BSK jer ostaće narodu. Fudbaleri su dobro krenuli sa takmičenjem treba tribine odraditi, postaviti žicu novu, svlačionice da se urede i toaleti i tu oko stadiona nije to puno novca. Hvala na objavi a vi pišite žurnal da prenese ovo sliku stadiona. Pozzz redakciji Bujanovca!!!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *